Het zijn een paar van de vele uitspraken die opdrachtgevers benoemen wanneer ze mijn hulp vragen. Het enthousiasme ontkiemt eigenlijk al tijdens het kennismakingsgesprek. Nog een scheutje opluchting erbij als blijkt dat ik hun vraag begrijp. Het zijn de ingrediënten die in dit recept horen. En bij het uitrollen van de ontwerptekening op de keukentafel vallen de puzzelstukjes op zijn plek. Ineens worden de stappen om de tuin te realiseren helder! En dus het eindbeeld tastbaar en binnen handbereik. Het is precies dat enthousiasme en het doorgeven van mijn kennis en passie waar ik ontzettend blij van word.

Een tuin is nooit te klein of te groot om je te verrassen…..

Elsbeth vertelt:

“Van jongs af aan was ik in de tuin te vinden. Planten die niet goed stonden verplaatste ik net zo vaak totdat er eenheid was. Wonderlijk dat mijn ouders mij altijd lieten begaan bedenk ik me nu. En misschien ervaar ik mede daardoor nog steeds dat grootse gevoel van vrijheid en rust als ik in en met het groen bezig ben. Na de havo was de keuze gemakkelijk en ging ik verder leren voor het vak hovenier met als specialisatie ‘ontwerp en beheer(management)’. Creativiteit, gevoel voor ruimtelijke vormgeving en groene vingers had ik dus al in huis. Op de tuinbouwschool in Frederiksoord is mijn enthousiasme alleen maar groter geworden. Zoals dat vaak gaat in het leven nam ik een zijweg en rolde de biologische akker- en tuinbouw in. Daar werd de ecologiekant nog eens stevig kracht bijgezet. Het ontwerpen van buitenruimtes met aantrekkingskracht voor vlinders, vogels en insecten is een specialiteit geworden. Ik doe dat heel graag waar het mag en kan, en zo niet dan soms stiekem alsnog.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo ook bij mij: na een aantal superleuke en leerzame jaren in de landbouw kwam ik terug bij mijn grootste passie: het ontwerpen en realiseren van groene buitenruimten. En nu help ik mensen en bedrijven met hun groene vraagstukken, fantastisch!”

Wil je samen met mij jouw tuin aanpakken?

maak een afspraak