altijd al
een veranda een grote vijvereen heerlijke hangmateen kleurrijke borderveel vogels en vlinders een buitenkeuken

in de tuin willen hebben?

In 3 stappen naar jouw ideale tuin

Stap 1: de kennismaking

We starten met een kennismaking bij jou thuis. Samen bekijken we de tuin, de woning, en de omgeving. Jij kunt daardoor goed aangeven waar de knelpunten liggen en ik krijg meteen een duidelijk beeld. We bespreken jouw wensen en ideeën.

Is het jouw wens om een formele, landelijke, romantische, of juist een gezellige gezinstuin met organische vormen te krijgen? Vind jij veel beplanting met weelderig kleuren en structuren prachtig, of wil je juist rust en eenvoud? Zijn er elementen of materialen om te hergebruiken? Wil je de plannen (deels) zelf uit gaan voeren, of wil je juist liever ontzorgd worden? Het is allemaal mogelijk. Daarom krijg je van mij na onze kennismaking een werk beschrijvende offerte op maat. Je investeert dus enkel in de dienst die jij nodig hebt.

Stap 2: Tuinontwerp en beplantingsplan maken

Na het inmeten van jouw tuin en de woning start ik met het maken van het ontwerp. Jouw wensen vormen het vertrekpunt in dit creatieve proces. Je ontvangt van mij een authentiek en handgetekend ontwerp in kleur en op schaal. Samen met een sfeerimpressie waardoor jij al een behoorlijk beeld krijgt van jouw nieuwe tuin.

Na goedkeuring van het ontwerp maak ik een beplantingsplan. Deze bestaat uit een plattegrondtekening en bijbehorende plantlijst, en eventuele aanvullende plannen. Of jij het realiseren van de plannen uitbesteedt of in eigen beheer gaat uitvoeren, met deze plannen voorkom je onnodige kosten en teleurstellingen.

Indien gewenst kan dit pakket ook uitgebreid worden met een bestratingsplan, een verlichtingsplan en een onderhoudsplan.

Stap 3: Tuin aanleggen en inrichten

De tuin wordt aangelegd en de beplanting kan worden besteld. Ook hier begeleid ik je door dit super leuke proces heen! Wil je zelf dingen realiseren maar loop je soms vast, ik adviseer tussendoor graag om je weer op weg te helpen. Of besteed je de aanleg graag uit aan een hovenier, maar wil je wel graag dat ik de regie houd over het project om het eindresultaat te waarborgen? Ook dat is mogelijk. Daarna volgen hopelijk gunstige weersomstandigheden en rest jou alleen nog maar te genieten met geliefden, vrienden en familie!

 

offerte op maat

Het is mijn wens dat jij straks kunt genieten van jouw ideale tuin en buitenruimte. Om voor jou van betekenis te kunnen zijn, maak ik altijd plannen op maat. Over het algemeen bestaan de plannen uit een ontwerp en beplantingsplan. Maar het zou natuurlijk kunnen dat je aanvullende plannen nodig hebt. Het komt ook voor dat een ontwerp en lijnenspel prima bevalt, maar dat de beplanting om de een of andere reden niet functioneert.

Je hebt dan advies nodig op het gebied van de beplanting en bodemgesteldheid. En misschien wil je graag een keer samen aan de slag in de tuin om in een gezellige en inspirerende samenwerking te leren over de natuur, ecologie en natuurlijk jouw tuin. Of gewoon een keer los advies om te sparren over dingen waar jij tegenaan loopt. Het kan allemaal. Jij kiest. En op basis daarvan ontvang je van mij een offerte op maat.

Nieuwsgierig geworden? Laat het mij weten en vraag een kennismakingsgesprek aan.

neem contact op

Extra mogelijkheden

Regie

Geen project en opdrachtgever is hetzelfde. Sommige mensen kunnen en willen veel zelf doen, maar hebben daar wel een goed plan voor nodig. En de ander wil het liefst totaal ontzorgd worden in het proces. Dit is persoonlijk en kan dus heel verschillend zijn. Beiden hebben als overeenkomst én doel dat ze tijd over gaan houden om te genieten in hun ideale tuin. Indien gewenst kan Ik teken jouw tuin de regie nemen over het project. De aanleg wordt dan door een hovenier gedaan en gebeurt onder diens verantwoording. Maar ik houd voor jou wel de supervisie waardoor het gerealiseerd wordt zoals het bedoeld is.

Levering beplanting

Door goede contacten bij grote en kleine kwekerijen kan ik putten uit een breed assortiment bomen, heesters en vaste planten. Een goede prijs-kwaliteitverhouding vind ik belangrijk. In de eerste plaats kost het kweken van een goede boom tijd. De manier van opkweken is daarnaast heel belangrijk en zeer bepalend voor het aanslaan van de boom en plant bij jou in de tuin. Dit is zowel voor het eindresultaat als jouw portemonnee niet onbelangrijk dus. Ten derde kost beplanting rechtstreeks van de kwekerij vaak veel minder dan wanneer ze vanuit een tuincentrum worden gekocht. Ik kan je aanbevelingen doen zodat je zelf met het beplantingsplan de planten kunt bestellen. Maar ik kan ook dit geheel uit handen nemen en zorgen dat de beplanting op het juiste moment bij jou in de tuin afgeleverd wordt.

Aanplanten

Grotere bomen worden door de hovenier geplant. Die heeft daar de juiste machines en materialen voor. De aanplant van de kleinere beplanting kan ook door mij uitgevoerd worden. Of misschien word je aangestoken door mijn groene enthousiasme en wil je graag samen de beplanting inplanten. Het samen aanplanten is leerzaam, gezellig en geeft bergen met inspiratie! Het zorgt ervoor dat de tuin al helemaal ‘eigen’ voelt als het klaar is.

Onderhoudsplan

Wil je wel graag (leren) tuinieren maar weet je eigenlijk nooit of je het goed doet? Dan is het onderhoudsplan iets voor jou. Dit plan sluit aan op jouw persoonlijke ontwerp en beplantingsplan. Het maakt in één oogopslag helder wanneer en hoe je bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren.

Verlichtingsplan

Om het lijnenspel en de beplanting ook op lange gezellige zomeravonden en mooie verstilde winteravonden prachtig uit te laten komen, is er een lichtplan. Dit maakt de tuininrichting en beleving compleet. Of je de verlichting bij realisatie van de tuin aanschaft of in een later stadium gaat aanpakken, in beide gevallen is het handig om dit plan in de ontwerpfase al te laten maken. Als je bij de aanleg van de tuin meteen de elektrakabels al kunt (laten) leggen hoef je later geen bestrating, gazon of plantvakken meer open te graven. 

Bestratingsplan

Bestrating die afgestemd is op het ontwerp, beplanting en de andere materialen is van grote waarde. Het draagt zijn steentje bij aan de samenhang en het eindbeeld in de tuin. Voor ieder budget is er de juiste bestrating, dus voor wie daar aan twijfelt: ik help je graag bij het uitzoeken van de juiste bestrating binnen jouw budget.

Wil je samen met mij jouw tuin aanpakken?

maak een afspraak